dag 4

Inte mycket skola idag alls, åkte till Jönköping med lite tokar vid 11-tiden. Helt otippat hittade jag min balklänning! Jag som bara skulle hämta inspiration....haha! Så kan det gå, är väldigt nöjd iallafall, det var en enkel modell och en jättefin färg så jag är nöjd. Ida hittade den perfekta klänningen också, helt stört perfekt! De andra kollade på många olika men kunde inte bestämma sig, haha. Efter mycket provande åkte vi till A6 och handlade lite. Fick med min några linnen, tofsar och en skinnjacka hem. Inte illa pinkat! Det roligaste som hände där var nog att Sara crackade för hungern och tog ett bett från Idas kycklingmacka! HAHA, gissa om jag är stolt att jag inte gav efter? Men lär göra det imorgon, mat ser ju så gott ut! Efter stan vad jag hos Sara en stund, vi badade i deras gigantiska badkar och kollade på film. Fick verkligen anstränga mig för att inte somna, men såklart slumrade jag lite då och då...hm. Nu ska jag inte göra något mer alls idag, bara hänga med mina föräldrar och lägga mig tidigt. Blir upp tidigt imorgon för att gå till Vårdcentralen, kuul. MEN efter det ska vi allt ha kul, wiii!

dag 3

Förvånansvärt nog klarar jag hela den här fasta-grejen ganska bra. Åt ganska mycket frukt första dagen, andra trappade jag ner och idag har jag bara ätit ett päron! Wii, synd att vi bara ska hålla på till fredag. Eller, kanske bra. Humöret och hungerkänslorna går sådär upp och ner, inte jättekul alla gånger. Igår var jobbig, när man var lite sådär små-yr hela dagen och inte kunde koncentrera sig...fast idag har varit värst hittills, med både huvudvärk, magont, stelhet och sömnighet. Känner mig lite som en zombie, men har mina moments. Ingen speciellt har hänt egentligen idag, skolan var jobbig och mådde så dåligt att jag åkte hem tidigare. När mamma kom hem ville hon åka till Eksjö så jag följde med. Köpte äntligen nya skor, behövdes verkligen. Blev lite annan skit på rean med, haha, alltid kul att handla. Imorgon ska jag, Pernilla & Sara till Jönköping för att testa lite balklänningar, ska bli roligt, haha! Får se hur det går i detta snöoväder men det ska nog gå bra, kul att komma iväg lite tycker jag. Har ingen aning om vad jag vill ha för balklänning så tänkte skaffa mig lite inspiration. Får hoppas det blir bra, lediga sen fredag och då har vi planer. Frågan är bara, vad vi ska göra men det löser sig alltid när man är med gött folk!

dagens

Humör: helt okej glad, men trött
Gjort: varit i skolan, pluggat hemma, varit ute med w, myst hemma
Planer: bara ligga här under mitt varma täcke och kolla på vänner
Kläder: tighst såklart, och stor randig tröja
Ser på: vänner, såklart
Lyssnar på: melissa horn
Läser: David Copperfield
TV: brukar inte kolla på tv
Dricker: black currant-te
Äter: frukt, har ju börjat fastan idag
Middag: som sagt
Bästa: fina människor
Sämsta: det är så kaaaallt

dag 1

Lördag blev lika med caféshow och filmmys. Me like. Söndag blev lika med jobb, städ och pannkakor. Me like också. Idag har vi börjat med våran fasta. Har bestämt att vi ska klara minst till fredag (studiedag) då vi egentligen har planer på Golden Thai med gött folk men får se hur detta går. Ska kämpa på, idag har det vart helt okej. Livnär mig på te och frukt. Ja, frukt är okej att äta har vi bestämt. Och nån juice med massa c-vitamin. Har varit kissig hela dagen, haha, så lär ju veckan fortsätta..Wish us luck.

u have no idea

Fin dag igår! Sovmorgon först, med dusch och frukost, sen åkte jag & Sara in till skolan. Skjutsade folk till Bredstorp och satt sen i cafeterian ett tag med massa härliga, haha. Fick för oss att fika så åkte upp till Wienerbageriet där vi käkade pannkakor! Gott som bara den, sen gick vi lite på stan. Resten av skoldagen var tråkig, haha, men sen åkte vi hem till Aneby, jag, Sara & Becka, och hämtade ut mitt körkort! Wiiiiii, så himla roligt, nu slipper jag gå runt med min lilla lapp i fickan jämt! Sara & jag åkte en sväng till stan för att kolla på lite saker till deras nya hus. Kollade lite på A6 också, fikade på IKEA och åkte hem. Blev senare än vi trott, haha, men kul var det! På kvällen sen åkte vi in till Tranås för att kolla på film hos Andy med lite folk, bra film säkert fast, vad vet jag..? Somnade efter typ halva kanske och var halvvaken lite då och då...väldigt olikt mig! Fast grymt skönt. Kom hem väääldigt sent och sov till 1 idag. Har inte hunnit med något vettigt än och kommer väl troligtvis inte göra det nu heller. Funderar på att gå på caféshowen som är nu om en halvtimme men tror inte jag hinner...får se, helt enkelt. Ikväll är jag osäker på vad som händer men antagligen någonting.

fikaberoende

Kära nån, har fikat varje dag denna veckan, varje gång med varierat folk. Kul! I måndags var det Gotteriet med Becka, Meshe & Robin, tisdags Skafferiet med Becka, Sanel & Dzejnan, idag Bakfickan med Sara & Aidin...haha, känner mig lite lätt flötig. Men, vem bryr sig, egentligen? Grymt mysigt är det iaf! Har inte varit jätteaktiv med läxor och sånt igår och idag, men ska ta tag i det imorgon på hålet tänkte jag. PA:möte först, wiii, måste prata med Gittan om faktumet att vi inte kommit någonstans...otroligt kul. Har egentligen inget kul att berätta, ligger just nu och skriver med Alexander på msn, haha, lyssnar på otroligt bra musik och smsar. Roligt. Kommer nog inte kunna sova än på ett tag om jag känner mig själv rätt, haha. Mamma & pappa är förresten mina favoriter idag, de har tillfälligt fixat mina skor tills jag hittar ett par andra - cred! Nu - några avsnitt av Vänner.

när man ser att det blöder, ja det är först då det gör ont

Har äntligen kommit igång lite och får saker gjorda! Igår, söndag, städade jag, lagade mat, hjälpte mamma, jobbade, pluggade lite, var ute med hunden & ändå hann jag typ slappa också. Asskönt! Brukar ju inte direkt vara så effektiv av mig, haha, men under press så! Idag har jag hunnit med skola, fika med Becka, Meshe & Robin, plugga svenska & skriva CV, är nöjd! Nu har jag en liten paus innan jag tar tag i religionen & engelskan, men det känns ändå bra. Jag har ett flow, liksom. Undrar hur länge detta varar, haha! Skickade äntligen CVt idag med till jobbet jag sökt, känns som en vikt lämnat mina axlar. Nu gäller det bara om de hör av sig men jag håller tummarna! Ska också börja ta tag i PA:t på allvar denna vecka medan orken finns kvar, måste komma någonstans med detta.
Melissa Horn - Med Ena Foten Utanför

when will i learn?

Snart är första veckan över, känns helt okej ändå förutom att vi har sjukt mycket läxor redan. Lite skönt med rutiner och schemat är jättebra nu. Började veckan skitbra med kort dag i skolan och sen fika med de härliga efteråt. We like. I tisdags stannade jag, Becka & Sara kvar i Tranås och fikade (igen) haha, bara för att liksom. Har letat efter ett par stövlar hela veckan men det känns hopplöst. Vill ju bara ha mina gamla, haha, kräsen. Idag slutade jag tidigt och åkte hem med halv 12-bussen, grymt skönt fast lite tråkigt. Har inte gjort mycket sen dess, pluggat lite italienska och kollat på Vänner typ. Ikväll ska jag träffa Sara & Becka, wii.
Har ringt Mistat nu också (äntligen!) och ska skicka CV till dem. Måste ju bara skriva ett först...hm, är inte bra på't asså. Får jobba med det efter maten och imorgon massa. Nu blir det förhoppningsvis lite mer pluggande om jag bara orkar!

back again

Första dagen på sista terminen. Jag saknar nästan ord, så tråkigt fast lite roligt kanske. Vet inte. Ska försöka sova, men mår illa. Usch.

sammanfattning av lovet, typ

Jullov brukar inte vara såhär roliga, måste jag säga. Man brukar ju mest vara hemma med familjen, slappa och bara njuta av att ha ledigt. Så har inte detta lovet varit alls, skulle jag vilja påstå. Visst har vi slappat och umgåtts med familjen, men mest av allt har vi åtta umgåtts. Aidin, Dzejnan, Tommy, Ekis, Sanel, Becka, Sara och jag. Allihopa är sjukt goa personer, och det har verkligen varit toppen att få umgås med dem. Det började den 22 december, dagen då jag tog mitt körkort. Vi hade planerat att åka pulka, så på kvällen träffades vi ett gäng och åkte i Junkisbacken. Kallt och kul! Efteråt käkade vi pizza och bestämde oss för att ses igen. Nästa gång blev måndagen efter julhelgen, då vi tände en eld och grillade korv, åkte pulka (eller egentligen åkte vi presenning) och umgicks. Efteråt åkte vi hem till Tommy och mös hela kvällen och sov där. Riktigt kul, här började alla lära känna varandra lite liksom och kunde slappna av. Det vi märkte redan då som är så himla grymt med dem är att man kan verkligen slappna av och bara vara sig själv. Man behöver inte spela.

Efter detta var det nyår, och även den kvällen slutade hos Tommy med efterfest och att vi sov där, haha. Efter det har vi träffats regelbundet, alla har inte alltid varit med men alltid någon kombination av oss åtta. Senast var igår, men då var vi bara fem av oss plus några andra tokar.
-
Ganska sorgligt att lovet är slut nu för det känns som slutet på det roliga liksom. Men vi får inte låta det förstöra, ska försöka hålla ihop iallafall. Det lär ju bli svårare nu med läxor och allt men det får bara funka. Det måste det. Det sjukaste med att börja nu är att det är sista terminen. Sista! Hur är det möjligt att allt gått så fort?! Fattar inget.

lista

Hittade den hos Mirre, och har lite tid att döda.
Lovar du att vara ärlig? Så gott det går.
Du heter: Miriam Rut Nanny Ram. Ja, lite konstigt och annorlunda, men så heter jag iallafall.
Smeknamn: Har haft ett antal genom åren, Mirre, Murre, Mirremurr, Misse och nu senast Nisse (?). Men föredrar att kallas Miriam.  
Beroende av: Människor. 
Vad tror folk om dig: Jag vet faktiskt inte men mitt rykte är väl inte det bästa precis. Men de som träffar mig första gången tycker antagligen jag är ganska pratglad (oftast) och kanske skrattar för mycket. 
Vad får du oftast komplimanger för: Mitt hår, haha. Har röd/oranget långt lockigt hår, tydligen tycker folk det är fint, haha. 
Hur imponerar man på dig: Det är ganska lätt. Bara gör nåt coolt som jag inte kan så blir jag impad. 
Brukar du skratta för dig själv: Det händer ganska ofta, haha. 
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "U2 guys B-) B-)" från Aidin.
Var bor du: I utkanten av Aneby, i en liten röd bod precis utanför vårat hus. Eller, det har en gång i tiden varit ett skomakeri men nu är det mitt rum. 
Trivs du där: Väldigt bra, skönt att ha ett "eget" ställe liksom, där det inte stör de andra i huset när jag har folk här. Dock är det lite kallt nu på vintern.
Äger du några converse: Yes, tre par. Ett par vita (eller, de var vita en gång i tiden..), ett par bruna och ett par helbruna. Asså, allt är brunt - skosnörena, sulan osv.
Sprit, cider, vin eller öl: Öl tror jag, oftast. 
Brukar du bli för full: Inte brukar, men det har väl hänt. 
Är du allergisk mot något: Asså när jag var liten så var jag allergisk mot i princip allt - pälsdjur, gräs, pollen. Men nu vet jag inte, har en hund som jag inte är allergisk mot och brukar inte känna så mycket på sommaren med gräset och pollen. Däremot har jag börjat tro att jag är laktosintolerant. 
Hur svarar du i mobilen: Om det är någon jag inte känner så väl blir det väl oftast "Hej, det är Miriam" men är det typ Becka som ringer blir det oftast nåt lite roligare, haha. 
Antal timmar sömn inatt: Typ 8-9 timmar faktiskt. Skönt.
Brukar du komma i tid: Jag tycker inte om att komma försent, så försöker göra vad jag kan för att komma i tid men det går oftast sådär. 
När mår du bra: När jag umgås med folk jag tycker om och trivs med. Och när saker går bra för mig.
När blev du fotad senast: Hm, måste varit igår av Andy. Inga vackra bilder, dock..
Hur känner du dig nu: Seg och trött i kroppen. Måste kissa också.
Vanligaste färg på dina kläder: Mest mörka färger, typ svart och grå.
Vad tycker du om fötter: Jag gillar inte fötter, alls. Tycker mest de är äckliga. 
Hade du en bra kväll igår: Den var helt okej, vi var ett gäng hos en kille som heter Andreas. Det var kul för det mesta, haha.
Favoritdryck på morgonen: Juice, antar jag. Brukar inte äta eller dricka något på morgonen.
Rakar du benen: Yes, fast inte lika ofta nu på vintern.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Nu på lovet har det blivit alldeles för sent varje natt, typ 3-4. I extrema fall 7-8 haha, men det var bara nån gång. I vanliga fall runt 12 kanske..
Är du blyg: Jag kan vara det. Beror oftast på humör och vilket folk jag har runt mig.
Sysslar du med någon idrott: Nej. Gymmar ibland men det kan ju knappast klassas som sport, haha. 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Egentligen inte, men jag önskar att det var sant. 
Har du spytt offentligt: Det har hänt. 
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Haha, denna frågan har diskuterats vilt på våra tjejkvällar och svaret är nog...vara i ett omklädningsrum, och springa, och nåt mer...vad nu det var.
Är du nöjd med ditt liv: Det är okej.
Är du bortskämd: Det beror ju alltid på vad man jämför med, men jag är väl det lite kanske. 
Vad gör du i morgon: Går upp omänskligt tidigt för att börja skolan igen efter lovet...usch. Men får träffa alla man saknat, blir lite kul.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Jag brukar inte se upp till kändisar på det sättet, de är liksom mest snygga.
Vad längtar du till: Att få köpa en bil. Iiiiii.
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja, jag har nog de bästa vännerna man kan ha.
Vad använder du för schampo: Varierar, just nu Wella haha. Men gillar smultronshampo mest. 
Hur gammal är du: 18 år.
Tycker du om någon just nu: Jag tycker om mina vänner grymt mycket. 
Gröna eller röda äpplen: Jag föredrar röda, men båda är okej.
Gillar du golf: Jag har aldrig riktigt fattat det roliga med golf. Man går runt och försöker slå en liten boll i ett hål långt borta. Liksom, kul? Men är man bra på't så är det säkert jättekul, men det är inget för mig.
Har du sovit i din egen säng inatt: Nej, jag har sovit på Philips soffa.
Har du strumpor på dig nu: Yes, fast de är lite blöta. Inte bra, för jag fryser. 
Är det okej att gråta: Absolut. Det kan ju gå till överdrift men att gråta när man är ledsen, när det hänt nåt eller så är ju nåt man behöver.
När grät du senast: Kommer knappt ihåg, var ett bra tag sen. Har inte kunnat gråta på jättelänge. 
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en bil! Och en lägenhet, och massa kläder. Och spara, lite iallafall. Man måste ju tänka på framtiden, tydligen. 
Bär du glasögon eller linser: Inget av det, men borde nog göra det. 
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej. Märke spelar ingen roll för mig, bara jag gillar själva plagget. Visst kanske det är bättre kvalite på märkeskläder men när man har en så liten budget varje månad har man inte råd att köpa en t-shirt för 500 spänn.
Har du piercing: I båda öronen, två i ett av dem. 
Vill du gifta dig: Någon gång, om jag är kär.  
Vill du ha barn: Jag älskar barn och givetvis vill jag ha några egna! En liten minikopia av sig själv, liksom. Men sen ska jag adoptera också. Så, många barn blir det.
Solar du ofta: På sommaren solar man ju så ofta man kan, nu i vinter har det väl blivit ett par gånger för att försöka känna sig lite fräsch.
Är du bra på att laga mat: Hm, jag är inte direkt dålig men skulle nog behöva öva lite kanske.
Är du flygrädd: Inte så. Jag tycker turbulens och sådant är jätteobehagligt, man är ju liksom ashögt över marken och skulle det hända nåt är man ju död. Men själva att flyga är ingen fara, brukar hålla mig ganska lugn.
Hur vig är du: Inte alls! Haha, har försökt stretcha och sånt för att bli vigare men det har inte hjälpt ett skit. 
Är du musikalisk: Var det mer innan, nu lite kanske. 
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten är alltid gott. Men ibland sitter en kall cola sjukt fint. 
Vilken är din favoritglass: Jag vet faktiskt inte. B&J måste jag väl nästan säga, men menar man pinnglass så är det nog Magnum Mandel. Käkar alltid den på sommaren. 
Tror du på ett liv efter döden? Hm, ja...något måste det väl finnas. 
Tycker du om sushi? Har aldrig smakar och har inte planerat att göra det. Tycker det både ser och luktar ganska vidrigt. 
Vad äter du helst när du ser på film? Chips eller popcorn är ju klassiker som alltid funkar. Det dåliga är att man får så dålig andedräkt av chips.
Har du tandläkarskräck? Inte direkt. Tycker bara det är obehagligt med dendär geggan man fick ha i munnen för att ta avtryck av tänderna eller nåt sånt när man var mindre. Klöktes alltid då. Men annars, nja, ingen fara.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska, lätt. På morgonen är jag knappt människa, det tar ett bra tag för mig att vakna.
Vilken ögonfärg har du? Blågröna typ. De ändrar lite färg efter vad jag har på mig, haha. 
Har du någon gång gråtit dig till sömns? Det har hänt ett antal gånger, ja.
Biter du på naglarna? Ibland kanske, men försöker låta bli.
Hur ofta tränar/motionerar du? Inte ofta. Är olika perioder när man är mer sugen, men nu är inte en av dem haha.
Senaste låt du hörde? Kvar I Nåt Jag Lämnat med Melissa Horn lyssnar jag på precis just nu. Älskar alla hennes låtar.

you could be a sweet dream or a beautiful nightmare

Blev inget på kvällen i tisdags, ingen var förvånad. Men däremot igår blev det lite film hos Dzejnan, alla utom Aidin var med! Kuul att träffa dem, Sanel berättade massa tråkiga skämt som Ekis inte fattade och vi tjejer fick en lapdance av Tommy HAHA! Kvällen slutade med Sanel, Dzejnan, jag, Sara & Becka i en bil med serioustalk. Eller, oserioustalk, kan tolkas hur man vill. Var sjukt nära på att köra på ett rådjur precis innan vi kom till Aneby, usch, vad så himla rädd. Och halt var det. Men vi kom hem i ett stycke. Idag har jag bara legat här hela dagen, har lite ångest över att det bara är 4, snart 3, dagar kvar. Vill hinna så mycket. Har ju t.ex. inte träffat varken Sara eller Mimmi på hela lovet! Hur sjukt är inte det? Har bara hängt med stollarna, fast o andra sidan har jag väldigt roligt, och vill gärna umgås med dem så mycket det går nu innan lovet är slut....skit att man ska försöka hinna så mycket. Vi funderar på film och sova hos Becka ikväll, får se vilka som är på, och imorgon blir det kanske röj i Tranås. Vi vill dansa, kom vi på! Sååå hoppas det blir nåt, fira lovets sista dagar liksom.

chillidillirillichill

Var lyckat igår, tror alla hade helt okej kul på badhuset, haha. Sanel hoppade från 7 1/2 och hade ont överallt! HAHA. Sen hoppade Aidin från 10, grym kille. Haha, vi solade och blev litegranna bruna iaf, sen åkte vi och käkade. Blev kycklingspett för mig & Sara, hamburgare för Becki & kusinen och tacobuffé för resten. När alla var mätta (en del för mätta..) åkte vi en snabbis till A6. Hittade inget så åkte hem till mig & kollade på Vänner en stund. När alla var trötta och ville hem följde vi med till Tranås och hängde där resten av kvällen med Dzejnan & Tommy. Blev filmen Brüno, haha...sen skulle jag hämta Molly så fick bli hem ganska tidigt. Somnade sent och vaknade sent idag, utvilad typ. Har hunnit tvätta, diska och käka nu, och snart blir det gymmet med Becka. Får se vad som händer efter det, men hoppas det är något roligt. Vill träffa dem igen ikväll men just nu verkar det som om alla är busy.

vi lever i vår egen värld

Gårdagsnatten var MYS, haha, Sara, Becka, Ekis, Tommy & Aidin var här och sov och kollade på film. Det blev först PS. I Love You och sen Paranormal Acitivty. Sista filmen - inte okej. Fattade inte mycket och tyckte inte alls om den! Menmen, när filmerna var slut var också popcornen det och vi blev uttråkade. Sara försökte berätta läskiga saker men det gillade vi inte, så vi tog raggarunda i Aneby, wiiiii. Blev ingen lång tur för det var sjukt halt! Väl hemma hos mig så gjorde vi oss iordning för att sova typ, men efter en stund av fotande och chill så fick någon den fina idéen att vi skulle ut i snön - utan kläder. Bra idé, verkligen. Det slutade med fyra väldigt kalla ungdomar utanför en låst dörr. INTE kul. När vi äntligen fick komma in och värma oss var det grymt skönt. Somnade väldigt sent, 4 kanske, efter mycket skratt och lite irriterade miner också. Vaknade sex timmar senare, inte det minsta utvilade men flummiga. Jag & Sara hade vääääldigt roligt, haha. Blev mys och frukost, sen en film till. Haha, denna gången blev det Raise Your Voice, inte bra enligt mig. Alldeles för förutsägbar och sliskig, men helt okej morgonfilm. Klockan han bli ganska mycket, och sen skjutsade jag hem dem till Tranås. Där köpte jag & Sara massa flöt och hämtade Stina. Sen dess har vi suttit här i min soffa och ätit, pratat, kollat på Bonde Söker Fru, ätit lite mer och sen när Becka kom så blev det ännu mer flöt och prat. Det lär bli så resten av kvällen...imorgon ska vi till Jönköping med massa folk...hm, det är Sanel, hans kusin, Aidin, Tommy, Dzejnan, Sara, Becka, Stina & jag. Vi ska bada massor och sen gå på stan och käka, och sen antingen bio eller film hemma hos mig. Får se, helt enkelt..

nytt år

Wiiiii, nu är det nytt år! Gårdagen var väldigt trevlig, började med massa stress i Aneby med tjejerna, åkte sen in till Tranås till Maja och bastade, gjorde oss iordning och käkade. M-y-s. Efter middag, efterrätt och lite spel kom killarna, då blev det röj. Dansade oss svettiga och hade allmänt kul! Vid halv 12-tiden traskade vi mot torget, pussade på alla vi kände när klockan blev 12 och sen var det efterfest. Haha, vi var några stycken hos Tommy som dansade, jag lärde mig killdans, wiiii, och sen blev det så att vi sov där.. Inte världens fräschaste imorse, äckligt att ta på sig samma kläder som dagen innan...käkade pizza till frukost med grabbarna, asnais. Hämtade grejer och satte oss på Golden en sväng och pratade, sen Aneby. Sen dess har galningarna Becka & Sara varit här, sjukt goa. Ikväll ska vi se på film och prata och äta massa godis. Puss.
wiiiiiiii vi är snyggast
puss
muckar du med oss, huh?!
a
min favorit, sneisar

RSS 2.0